Är dina sociala medier sociala och dina lojalitetsprogram lojala?

Vår AD har summerat 3 tips för att bygga lojalitet genom sociala kanaler


Lojalitetsprogram fokuserar ofta på belöningssystem genom appar eller vid köp, men sociala media spelar en stor roll för att skapa engagemang. Fler företag kommer att få medlemmar och lojala kunder att visa sitt engagemang och sin lojalitet på sociala plattformar genom olika belöningar.

För att verkligen bygga upp en hållbar bas av lojala kunder krävs en övergripande upplevelse och ett engagemang utöver rabatter och bonus. Skapa ett mervärde för kunden som möter deras förväntningar på upplevelse, kvalitet, service och samhällsansvar.

1. Skapa en känslomässig koppling

Det är skillnad på nöjda kunder och lojala kunder. Lojalitet är en känsla så det gäller att hitta sätt att skapa ett äkta och emotionellt engagemang mellan er och kunden. Få dem att känna sig speciella och tacka dem för att de är kunder hos just er, men ge dem också en möjlighet att genom er bidra till samhällsnyttan. Ålandsbankens Östersjökortet är ett utmärkt exempel på ett lojalitetsprogram där kunden, i stället för att belöna sig själv, bidrar till att hjälpa samhället. Genom Östersjökortet får kunden reda på hur deras klimatavtryck ser ut och ges sedan en möjlighet att klimatkompensera genom olika miljöprojekt eller genom att förändra sitt konsumtionsmönster. 

2. Belöna engagemang och interaktioner, inte bara köp

En av de senaste trenderna i lojalitetsprogram är att inte endast belöna köp som kunden gör i butik eller online. Det visar sig att kunder som uppmuntras genom belöningar är mer villiga att dela produktfoton, rekommendationer och aktiviteter som att engagera vänner eller till och med skapa innehåll. Kunderna har större möjligheter än någonsin att influera andra genom tex sociala plattformar, och kundernas rekommendationer är alltid den bästa typen av marknadsföring.

3. Personlig och relevant kommunikation

Se till att kunderna får en personlig och skräddarsydd upplevelse genom att använda den data som samlas in. Relevans är A och O när det kommer till lojalitetsprogram. Genom att ge kunden personliga erbjudanden och belöningar baserade på tidigare köp eller aktivitet känner sig kunden sedd och uppskattad. Ett exempel på detta är kontakt med kunden genom att erbjuda Wi-fi när de kommer in i din fysiska butik. Genom Wi-fi kan du kommunicera med kunden vid bästa möjliga tillfälle och då skicka skräddarsydda erbjudanden och marknadsföra ditt lojalitetsprogram. Smart och relevant.

Gå till tomorro’s startsida