”Happy” är det nya svarta och det mest hållbara är att hålla hårt i våra saker. Vår designer och Stylist Jenny sammanfattar sina intryck från Formex 2020.

 1. Hållbarhet och återvunnet material 

Det genomgående temat för Formex 2020 och för trendspanare är hållbarhet. Det är inte längre en trend att tänka på miljön utan en grundpelare i allt som görs i såväl inredningsbranschen som i övriga delar av reklam och kommunikation. Den tidlösa trenden har bara fått sin början och vi kan förvänta oss att se en mängd nya uppfinningar under de kommande åren – från nya material till hur man kan återbruka på ett bättre sätt. 

 2. Gemenskap och välmående

2020 vill vi undvika ensamheten och vara tillsammans. Co-Living, gemensamma middagar och att bara hänga med andra sköna människor är viktigt. Vi vill omge oss med varumärken och personer som gör oss lite gladare helt enkelt. 

 3. Hantverk – den nya lyxen

Vintage, bortskänkt, lappat och lagat är hett. Det som tidigare ansågs vara lyxigt håller sakta på att ta ny form. Det handlar inte längre om en extravagant och glamourös livsstil. Den nya lyxen kretsar snarare kring värden som harmoni och kvalitet. Och med det har ett stort hantverksintresse fötts, allt fler börjar uppskatta den unika med ett gediget hantverk.

 4. Naturfärger i ny tappning 

Färgerna under 2020 är tidlöst naturnära med jordiga kulörer med accentfärger i två olika riktningar. Den ena paletten går i kalla blå toner med accenter i koboltblått, den andra i varma toner med dämpade nyanser av rost, aprikos och gult.

 5. Organiska former och grönska 

Längtan och begäret efter naturen är stark och avspeglar sig i inredning och kommunikation. Vi ser mjuka former som liknar snäckor, växter, djur samt räfflade glasytor likt vågorna på vattnet.

Formex är en Nordens största mässa för produktnyheter inspiration, nyheter och trender inom inrednings- och presentbranschen.